• Telefon : 0731.025.818
  • Email : office@mecadon.ro

Coș cumpărături

Politica cookies si GDPR

Nota de informare privind prelucrarea datelor personale

Operator de date cu caracter personal: SC MECADON SRL, Str. Arcu nr. 59, loc. Iași, bl. T11, Sc. A, jud. Iași, punct de lucru : Șos. Moara de Foc nr. 2, loc. Iași, jud. Iași, tel: 0332/417486.

Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor: office@mecadon.ro, adresa de corespondență: Șos. Moara de Foc nr. 2, loc. Iași, jud. Iași.

Potrivit Regulamentului 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date (pe scurt – GDPR), „date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă. Dumneavoastra, intrucat ne furnizati anumite date cu caracter personal, aveti calitatea de “persoana vizata”.

Datele cu caracter personal pe care vi le solicitam si le prelucram sunt:

– Numele si prenumele;
– Adresa;

Prelucrarea acestor date cu caracter personal reprezinta o obligatie legala, necesara pentru vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii, atunci cand este necesara emiterea unei facturi catre dumneavoastra.

De asemenea, va solicitam si urmatoarele date:

– Adresa de livrare (doar daca este cazul);
– Numarul de telefon;
– Adresa de e-mail;

aceste informatii fiind necesare in vederea expedierii bunurilor catre dumneavoastra.

Din motivele expuse mai sus este necesar sa ne furnizati aceste date, iar daca totusi nu doriti sa o faceti, nu vom putea sa efectuam vanzarea de bunuri catre dumneavoastra.

In situatia de exceptie, in care returnati unul sau mai multe produse si solicitati restituirea contravalorii acestora, va trebui sa ne furnizati si contul bancar, pentru restituirea banilor prin virament bancar.

Scopul in care prelucram datele dumneavoastra personale:

-Numele si adresa le utilizam pentru intocmirea facturii sau pentru intocmirea altor acte necesare vanzarii sau prestarii serviciilor catre dumneavoastra. Ulterior facturarii, vom prelucra datele cu caracter personal pentru tinerea evidentelor contabile si pentru indeplinirea obligatiilor legale de raportare catre institutiile statului (de exemplu ANAF).

-Adresa de livrare o solicitam doar in situatia in care doriti sa vi se livreze produsele la o alta adresa decat cea care este inscrisa in factura; aveti totusi si posibilitatea de a declara de la bun inceput adresa de livrare ca fiind adresa dumneavoastra de domiciliu;

-Numarul de telefon va fi comunicat curierului, iar acesta va lua legatura cu dumneavoastra pentru predarea marfurilor comandate

-Adresa de e-mail este necesara pentru comunicarea confirmarii comenzii si alte informatii referitoare la comanda.

Temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal: Regulamentul 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, art.6, alin. (1), lit. (b) si (c).

Destinatarii datelor cu caracter personal:

  1. In ceea ce priveste salariatii firmei noastre, accesul la datele cu caracter personal este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale și pot include angajații din departamentele de vanzari, service, marketing, tehnologia informației, contabilitate.
  2. Autoritatile si institutiile publice, auditorii, avocatii sau alti consultanti externi (daca este cazul) a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem un transfer de date
  3. Furnizorii care sunt implicati in functionarea sistemelor de tehnologia informatiei, respectiv firmele/ persoanele care ne asigura mentenanta, sistemele de back-up, arhivare, depanare a bazelor de date (administratorul de retea, furnizorul si distribuitorul soft-ului de evidenta contabila, etc.)

Perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal: 10 ani, aceasta perioada fiind prevazuta de legislatia in vigoare pentru arhivarea documentelor si evidentelor contabile.

Drepturile dumneavoastra in calitate de persoana vizata:

  1. Dreptul la informare – art. 13 și 14 GDPR. Acesta va permite persoanelor vizate să știti, chiar de la momentul la care se face colectarea, modul în care se vor utiliza acele date, către cine vor fi ele dezvăluite ori transferate, ce drepturi au persoanele în cauză cu privire la datele prelucrate etc.
  2. Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR. Va permite sa obtineti, din partea noastra, o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care va privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la alte informații utile. Vom încerca să răspundem la solicitarea dumneavoastra în termen de 30 de zile și putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii, situatie in care va vom informa despre termenul de prelungire și despre motivele care au condus la aceasta.
  3. Dreptul la ștergerea datelor – art. 17 GDPR. Va permite sa obtineti din partea noastra ștergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fără întârzieri nejustificate. Exista, totusi, si excepții de la această regulă, cum ar fi situatia in care datele sunt prelucrate in scopuri de arhivare si evidenta contabila, sau daca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
  4. Dreptul la rectificarea datelor – art. 16 GDPR. Va permite sa obtineti de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc.
  5. Dreptul la restricționarea datelor – art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. În unele situații, între momentul în care, spre exemplu, luam decizia de a șterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării) și ștergerea efectivă a datelor, ne trimiteti o cerere prin care va opuneti ștergerii, motivând faptul că aveti nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Ca urmare a unei astfel de solicitări, vom pastra datele, oprind prelucrarea lor pentru o anumită perioadă de timp.
  6. Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc și pe care le-ati furnizat operatorului, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastra.
  7. Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere. Puteti depune aceasta plangere catre: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, adresa:  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28 – 30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Tel. +40.318.059.211/ +40.318.059.212, email:  anspdcp@dataprotection.ro

Despre cookie-uri

Website-ul MECADON foloseste cookie-uri pentru a oferi o mai buna experienta de navigare, un continut optimizat si pentru a realiza o analiza a traficului.
Cookie-urile sunt proprii sau de la terțe părți, precum retele sociale, de publicitate sau serviicii de analiza a informatiilor.


Ce sunt cookie-urile

Un cookie este un fisier text de mici dimensiuni, descarcat in memoria unui calculator sau a altui tip de dispozitiv (smartphone, tableta, smart tv, etc), folosit de utilizator pentru navigarea pe internet, atunci cand utilizatorul acceseaza un website.
Un cookie  nu poate accesa informatiile de pe computerul (sau dispozitivul) utilizatorului, nu contine programe software sau virusi si nu solicita informatii cu caracter personal, fiind in general, un fisier inofensiv .
Atunci cand un utilizator acceseaza un website de pe un dispozitiv, acest website transmite informatii catre browser-ul dispozitivului,  astfel incat atunci cand utilizatorul revine, website-ul poate recunoaste respectivul utilizator prin intermediul cookie-ului si sa ii ofere acestuia o experienta personalizata bazata pe comportamenul lui anterior.
In general cookie-urile sunt folosite pe website-ul nostru pentru: recunoasterea vizitatorilor din trecut si furnizarea de continut relevant in functie de preferinte (limba, categorii de produse, setari de confidentialitate, etc), pastrarea continutului cosului, imbunatatirea performantelor website-ului, pastrarea parolei utilizatorilor care sunt inregistrati pe website-ul nostru, realizarea de statistici anonime pe baza analizei vizitatorilor, furnizarea de publicitate relevanta, furnizarea de continut sau publicitate unui utilizator in functie de locatia sa geografica.
Durata de viata a unui cookie depinde de scopul pentru care acesta a fost plasat: cookie-urile de sesiune sunt folosite pentru o singura sesiune si sunt sterse la incheierea sesiunii, atunci cand  utilizatorul pleaca de pe website; cookie-urile permanente sunt folosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe website, avand o durata de viata variabila, pot fi sterse in orice moment de utilizator prin intermediul setarilor browserului.


Tipuri de cookie-uri folosite pe website-ul nostru:

– Cookie de preferinte navigare.
Sunt folosite in sesiunea de navigare a utilizatorului si folosesc pentru pastrarea opțiunilor alese, paginile website-ului ce au fost vizitate, etc
– Cookie de identificare si autentificare.
Sunt folosite pentru identificarea utilizatorului pe durata sesiunii, iar acesta nu va mai fi nevoit sa repete procesul de autentificare pe site
– Cookie de analiza navigarii.
Folosesc la obtinerea unor informatii generale despre accesarile website -ului de utilizator ce vor fi folosite ulterior in realizarea de statistici. Acestea pot fi cookie-uri ale unor terte parti, precum Google Analytics pentru a colecta informatii despre modul in care vizitatorii utilizeaza website-ul nostru. Colectam informatii precum sursa vizitei si numarul total de vizitatori ca sa determinam eficienta campaniilor noastre de promovare si activitatea utilizatorilor pe website-ul nostru. Gasiti mai multe detalii despre politica de confidentialitate Google Analytics aici: https://support.google.com
– Cookie de geotargeting.
Sunt folosite pentru furnizarea de continut unui utilizator in functie de locatia sa geografica
– Cookie de publicitate.
Sunt cookie-uri proprii utilizate pentru a targeta publicitatea online, sau  cookie-uri apartinand unor terte parti, precum Google sau Facebook, folosite pentru a arata reclame despre produsele, pe care utilizatorul le-a vazut pe website-ul nostru, a altor produse din aceeasi gama, a produselor puse in cos de acesta, etc. Aceste cookie-uri sunt anonime si stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu si despre utilizator.

Dezactivarea cookie-urilor

Dezactivarea unor cookie-uri poate face dificila sau chiar impracticabila navigarea pe website. Unele browsere de navigare ofera functia “Nu urmari” care permite utilizatorilor sa nu fie urmariti in timpul navigarii, insa aceasta poate dezactiva anumite functionalitati de pe website-ul nostru.
Browserul de navigare pe internet ofera posibilitatea utilizatorilor de a dezactiva/sterge cookie-urile, modul in care se realizeaza acest lucru depinde de tipul de cookie. In functie de browserul folosit pentru navigarea pe internet, gasiti setarile pentru cookie in sectiunea “optiuni” sau “preferinte” ale acestuia. Mai multe informatii despre activarea/dezactivarea sau stergerea cookie-urilor din browser gasiti la adresele urmatoare:
Pentru browserul CHROME:  Cookie settings in Chrome
Pentru browserul INTERNET EXPLORER:  Cookie settings in Internet Explorer
Pentru browserul FIREFOX:  Cookie settings in Firefox
Pentru browserul SAFARI:  Cookie settings in Safari
Informatii despre modul in care vizitatorii pot dezactiva utilizarea modulelor cookie de catre Google, accesand Setarile pentru anunturi Google
Informatii privind modul in care Google prelucreaza datele sunt disponibile aici: Google Privacy Policy.


Mai multe informatii despre cookie-uri: http://www.allaboutcookies.org/

 

Ma abonez!

Contact

  • +40 332 417486
  • +40 731 025818
  • +40 332 440487
  • office@mecadon.ro
  • Str. Moara de Foc nr.2, loc. Iasi, jud. Iasi (INCINTA COMPAN)

Localizare